Εκδήλωση με θέμα: Φαινόμενα Βίας στη σχολική κοινότητα: πρόληψη, αντιμετώπιση, συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων»




Στο πλαίσιο της υποστήριξης - ενδυνάμωσης των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των γονέων/κηδεμόνων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των φαινομένων της επιθετικότητας των μαθητών/ριών και της ενδοσχολικής βίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας απευθύνει πρόσκληση στους/στις εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας και στους γονείς/κηδεμόνες για συμμετοχή σε Διαδικτυακές Εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στις 7 και 21 Δεκεμβρίου 2022, ώρες 17:00- 20:00, αίθουσα: https://minedu-secondary.webex.com/meet/papadakis (ώρα προσέλευσης 16.45-17.00) με θέμα αντίστοιχα: 
 
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 17.00-20.00: «Σχολική βία και εκφοβισμός: καινοτόμες μέθοδοι αντιμετώπισης – συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων». Ομιλήτρια: MSc Αθηνά Καραβόλτσου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.  

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, 17.00-20.00: «Διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς μαθητών/ριών στο σχολείο – Μια Οικοσυστημική προσέγγιση». Ομιλητής: Δρ. Βασίλειος Δημόπουλος, Σ.Ε.Ε. ΠΕ70, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτ. Ελλάδας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από επιτροπή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, η οποία αποτελείται τους/τις Συντονιστές/-τριες Εκπαιδευτικού Έργου κ.κ. Βαλμά Θεοφάνη, Σ.Ε.Ε. ΠΕ70, Γεωργακοπούλου Άννα, Σ.Ε.Ε. ΠΕ07, Ζησιμόπουλο Δημήτριο, ΣΕΕ ΕΑΕΕ, Κωσταρά Ευφροσύνη, Σ.Ε.Ε. ΠΕ02, Νικολακοπούλου Κατερίνα, Σ.Ε.Ε. ΠΕ70, Παπαδάκη Σπυρίδωνα, Σ.Ε.Ε. ΠΕ86.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όποιον/α ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει. Για την καλύτερη οργάνωσή της, παρακαλούμε να συμπληρώσετε (μέχρι 5/12/2022) τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://forms.gle/YweYBWrJZqDFBNWH7 Περισσότερες πληροφορίες – επιμορφωτικό υλικό για το θέμα και προηγούμενες εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/3355 Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα ενημερωθείτε για τον επόμενο κύκλο δράσεων για το θέμα, οι οποίες προγραμματίζονται μέσα στον Ιανουάριο 2023.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις